amandalindstroms.blogg.se

tankar

Kategori: Allmänt

Jag har kommit till en stadie nu i mitt utbytesår då allt bara flyter på. Det flyter på lite för fort utan att jag inser det. Allt funkar så bra. Jag har grymma kompisar och vi gör roliga saker hela tiden. Fram och tillbaka flyger jag till och från skidträning, gymmet, musikalträning, kompis, hockey/basketmatch, sängen. Repeat. Hinner knappt andas, men när jag gör det så slår man på ett gosigt avsnitt av gilmore girls eller sitter framför brasan och myser med mina småtjejer som ständigt på sina diskreta sätt kräver min uppmärksamhet då jag knappt är hemma och ser dom. Jag är verkligen en del av familjen och det känns nästan riktigt konstigt att gå tillbaka till min vardag hemma. Ibland undrar jag om jag kommer hänga med i början eller om jag glömt hur allt funkar i min familj, trots attt jag bott där i 18 år- det är mitt liv här som är det naturliga nu. Jag undrar hur mina brorsor är nu, ett år när man är 8 eller 14 kan ju verkligen göra skillnad personlighetsmässigt... Sen vet jag ju redan att Aaron kommer vara längre än mig när vi ses. Wow. Nej. I vilket fall är det lång tid kvar innan jag behöver möta detta. Det inser jag så fort jag kollar ut genom fönstret och ser höjden på snöhögen. Det är bara vinteeer. Jag och Ali har precis startat förbud på sötsaker. Detta gäller 40 dagar(vi laddar för florida plus att det är fasta) och om vi bryter det så blir det nakendopp i en snöhög!! Jag har blivit en ännu mer galen kaffedrickare for sure här borta. Anledningen ligger nog i min craving efter den perfekta koppen. Svenskt kafffffe. Seriöst USA, hur svårt ska det vara att göra gott kaffe? Att få köra bil hade ju också varit trevligt. Och till stor nytta. Hatar att vara så beroende av andra människor som jag känner mig här. Kan ju inte direkt ta taxi här uppe, har funderat på cykel men det är ju försjutton motorväg jag får hanskas med och att gå är ju inte att tänka på. Busssystem existerar ej. Wow, det är vad jag saknar, kaffe, självständighet vad det gäller ta sig till platser och... eh na de va nog de. Längtar ej hem, hört att ni inte ens har snö :/ Om ni funderar på något som ni vill fråga om, fråga på! Ha det gott, puss
 
kan man bara få visa lite kärlek till Nash Grier....wife me :):))
 
 

Valentines, winter carnival, wisconsin +

Kategori: Allmänt

I år ville Valentine att alla som bodde i the Upper Peninsula av Michigan att vi skulle spendera dagen till ära inne. Helst insnöade, med en omöjlighet att gå ut ens med hunden. Därför pratade han med sin kompis snöstorm som givet kom på besök. Vad gjorde det. Inte mycket. Jag och min date spenderade eftermiddag/kvällen tsm hemma hos honom med bra film, bra häng och bra chinese take out. Fick en ros av choklad och swedish fish (godiset). Plus att jag förövrigt fått en bra mängd med godis från farmor, farfar, mormor, morfar och min familj. Tydligen så ger man presenter till barnen på valentine's day här borta och inte bara till den man har kär. Så kan vi sammanfatta det hela med att det blev en heeel del godisätande. Ingenting slår Reese's, chocolate covered peanutbutter cups. Funderar på att börja importera det till sverige. Kan nog tjäna bra stålar på det mannen.
 
Veckan. Jag har tränat som vanligt men även åkt lite skidor med Sadie. Vi hade alltså ledigt från skolan 5 dagar(torsd förra veckan till må), så jag gick ej till skolan på måndagen. Tisdagen tog jag ledigt för att va i backen och stötta Hanna och killarna när de hade UP finals för high school skiing. Blev en fett lyckad dag med solsken och gött häng! Veckan var rolig med olika dress up days. Jag och hanna gick på basketmatch i marquette, sedan kom paul på besök från detroit så gick ut och åt med honom samt att han hängde med på en annan basketmatch(negaunee vs marquette - rivals!!! och negaunee vann!). Det var väldigt sorligt också denna vecka då en kille från mqt high school dog från en snowboard olycka. Jättesorgligt. Så till hans minne, samlades massa människor och släppte upp ballonger på hans favvoställe - marquette mountain. 
Jag lyckades även göra sönder min tand. En bit av plasten gick av när jag åt... en BURRITO!!! hur lyckas man ens, var riset och guacamolen lite för hårt eller.
Tordagen blev inställd pga kyla! Det har varit så kallt det senaste. Mellan minus 20 och 40 med vinden. Tror att skolan kommer bli inställd imorgon med! Haha
Fredagen var ingen vanlig dag i skolan utan WINTER CARNIVAL. Massa roliga games mellan årskurserna, en video(som elever gjort), volleyboll turnering, vissa klassrum var omgjorda till ex the rave room - hög musik, flashiga lampor etc (haha), film spelades i aulan, gick att köpa snacks vid ett stånd etc. Sedan var det en talangjakt! Jag och Dana var med i den och sjung I'm not the only one - Sam Smith. Jättekul! 
 
Direkt efter skolan drog jag till La Crosse i Wisconsin, ca 8h resa, för skidrace. Stor risk att detta blev mitt sista race. I vilket fall, hade jättekul då jag träffade, bland andra, Zoe från detroit där! Tävlingen var rolig och på lördagen gick för övrigt grymt! Sen fanns mååånga snygga skidkillar från college på tävlingen med :) 
 
---- because creating new memories is more fun than looking back at old ones ----
 
 //Kungen av världslånga inlägg

Turn up

Kategori: Allmänt

Torsdag = sovdag 
Inställd skola, igen, på grund av extrem snö och kyla haha
Finns ju ingenting som februari i upper michigan alltså. När jag trotsat min sköna säng och faktiskt kommit upp någon gång sådär efter lunch så drog jag faktiskt ut och sprang och jag vid den tiden hade till och med solen smygit sig fram! Jag sprang till gymmet för att köra ett svinjobbigt pass vilket gav mig extrem träningsverk redan npgra timmar senare... Sedan spenderades kvällen på Negaunee Ice Arena (aka en skitkall, ful och liten rink). Massor av folk var där för en gångs skull(vårt hockeylag är inte great), och det turned out pretty good då vi slog ett lag som var svinbra(tidigare iår vann dom över oss med 9-0, så ni kan ju fatta hysterin). Sjukt kul, bra stämning med pga sista hemmamatchen. Efteråt gick vi ut ett bra gäng och åt mm. Så riktigt lyckad kväll/natt. 
Idag har jag inte gjort något annat än att sova större delen av dagen haha. Familjen och jag gick ut och åt och sedan tog vi en starbucks to-go och gick och kollade på starten av UP200. Ett sled dog race. Så coolt att se faktiskt. 15 tävlande, alla med sina 10 hundar(som btw var hur gulliga som helst), centrum av stadens gator va avstängda och massor av människor kom för att se. Stääääming, åter igen, med kobällor ogrejer denna gång dock. Efterråt gick vi till en supernice bar och chillade. Imorgon är det valentines day, men den kommer ej spenderas ute då det förväntas bli -30 med vinden. Brrrr. Goodnight from Negaunee, Michigan, USA. Hade a lovely day tomorrow. 
 

Minnesota baby

Kategori: Allmänt

SO, jag tävlade i duluth och hade så kul!! mycket sweet ställe plus att jag mötte upp med viktor hultström under helgen med! han är då en annan svensk utbytesstudent som jag lärde känna i new york! vi hade jättekul tillsammans samt att vi hängde på hans hockeylag senare på kvällen. lärde även känna en tjej från detroitområdet, som jag tävlar mot! är fett tagg på nästa helg då jag förmodligen gör min sista FIStävling och hon kommer va där med! veckorna går så fort, jag är fullt upptagen hela tiden med skidträning, teaterträning, gå på hockey/basketboll-games, ut och äta, träna mm. hade tyvärr inget sportlov som ni där hemma med vi har iaf ledigt på fre och mån! sen är det ju valentines day oså i helgen! :) pussar!!!