amandalindstroms.blogg.se

Packers VS Lions

Kategori: Allmänt

Sunday. With some friends in Greenbay at Lambeau field watching a big footballgame between the rivals Greenbay Packers and Detroit Lions! Awesome game, awesome feeling before (at the tailgating) and during the game! Greaat day! 


Det började snöa på slutet också, suprisesuprise :)

Baby alfons, miss u

Kategori: Allmänt

 
 

American Christmas +

Kategori: Allmänt

Hej alla kära läsare, följare, vänner och familj. Julen är förbi och snart går vi in i ett nytt år. Jag kan intr förstå hur fort tiden har gott. Jag vill tacka er för alla fina medelanden och omtankar jag fått här borta och för att ni fortsätter följa mitt år här trots att jag inte är den bästa på att uppdatera. Tack mina fina vänner och familj som skickade mig så fina julklappar, gjorde min dag. 
Jag har äntligen firat min första (och kanske eller kanske inte, min sista) amerikanska jul som jag så länge drömt om. Det var oerhört kul och underbart på många sätt men jag måste säga att jag verkligen saknade lucia, glögg, julmust, julgröt, lussebullar, pepparkakor och vårt julbort(mammas julskinka framförallt). Hemma tycker man att sverige är så trist, vanligt och inte något särskilt men det är först när man kommer iväg såhär som man inser vilktet unikt och fantastiskt land vi lever i. Våra traditioner, skämt och sätt att tänka på, skiljer sig verkligen mot resten av världen. Det är kul att få dela med mig av lite Sverige här borta samtidigt som jag fått ta del av USA.
Fredag till söndag var jag som sagt i Detroit vilket var underbart! Jag åkte inte ner till downtown så jag fick se den hemska delen, det får bli nästa gång. Utan vi stannade i förorterna vilka var såå fina! Vill typ bo där! Var på ett gigantiskt mall och var i Rochford och gick på middag efter vi gått på mysigaste gatan full av julbelysning! Familjen till Ali som bodde där nere var underbar så jag hade en riktigt bra tripp. Måndagen spenderades i skolan, på kvällen hade jag julkonsert vilket var kul, sedan gick vi ut och åt med familjen efterråt. Julförberedelser och julmys var det sedan fram till jul. På julaftons morgon firade vi med Jeff's familj, vi hade en brunch och julklappsutdelning. På kvällen gick vi till kyrkan och efterråt hade Alis bror a christmasparty. Juldagsmorgon firade vi själva familjen med en god frukost, julklappsutdelning både från familjen och jultomten(mina systrar tror verkligen jätte starkt på santa, jag minns inte själv om jag gjorde de alls) 
Lite senare på efttermiddagen drog vi ut till Karen och Al's hus och jag och jeff och hunden gjorde lite snowshoeing samt att tjejerna och Ali var ute och lekte i snön. När vi kom in hade vi paketutdelning och sedan en stor julmiddag vilket bestod av primeribs, något konstigt sätt att laga potatis och lök på samt annat gottit. Var lagom mätt efteråt kan jag säga, trots att jag tryckte i mig julgodis... :) 
Dagarna sedan dess har jag bara julmysigt, "använt" mina nya presenter och tränat skidor. Imorgon å andra sidan ska jag och ett par kompisr åka till Green Bay och kolla på en stor amerikansk fotbollsmatch mella Green Bay Packers och Detroit Lions, är supertaggad!! 

 

Dezember

Kategori: Allmänt

 
 
 
 

Sedan jag senast skrev ett inlägg har jag tävlat två helger, förra helgen i Harbor Springs i nedre michigan och helgen innan det i Ski Brule! I Ski Brule var familjen med och tjejerna prövade på skidor för första gågnen. Jag var även på Christmas Dance! Dock inte på in skola utan i Marquette vilket är en mycket större skola! Följde med en kompis dit och det var jättekul!Annars är det förberedelser inför jul, julkonserter, andra event mm som händer! 

Imorgon åker jag med mormor och min värdmammas bror ner till Detroit över helgen! Är so bummed över att inte resterande av familjen Rogers kan följa med men Sadie blev tyvärr sjuk idag. Så jag åker själv med dom, men är jätte taggad ändå! Kommer få se Detroit och åka till ett jättestort mall bland annat. Nu sista helgen innan jul ska vi nog allt få till den där sista julkänslan. Kommer definitivt bli konstigt att fira borta, känns redan annorlunda, men det känns kul att få pröva på detta och ta del av min amerikanska familjs traditioner! Ha det gott! Merry Christmas all of you!

Bästa veckan

Kategori: Allmänt

Var iväg i lite mer än en vecka till Colorado på träningsläger med min skidklubb under thanksgiving. Vi bodde i finaste största dröm huset mitt i the Rocky Mountains! Vi tränade mest i Loveland vilket låg på en höjd av över 3000m! Det var svinbra träning och så kul att ha fått se vackra CO. Vill bara åka tillbaka dit och pröva Aspen, Vail etc... vet dock ändå inte om jag tycker det slår mina kära Alper :) Lärde känna massa härligt folk på lägret! Fick fira min första thanksgiving vilket jag endast kan beskriva som en mycket trevlig matkoma!! Mina nya skidor är grymma och jag är så taggad för säsongen. Jag har första tävlingen i helgen och vi tränar från och med varje dag nu här på hemma plan. Puss och kram
 
 
 xoxo
 

Detta inlägg är försenat två veckor hehe

Kategori: Allmänt

Äntligen är det fredag! Har längtat så mycket till denna dag. Går på "thanksgivingbreak" och åker iväg en vecka  till Colorado för att träna skidor med mitt skiteam! Varit en dröm att åka skidor där och bo i en typisk Aspen style Lodge Cabin/House! Så är så lycklig över att jag ska göra det nu. Är även så taggad på att köra mina nya head storslalomskidor!!
Det kommer bli stenhård träning plus att det är på en höjd på över 3000m. Vi kommer givetvis hitta på massa grejer efter backen också. Har hört att det finns en stooor outlet nära plus att vi kommer fira thanksgivingmiddag. 
I onsdags va vi på collegebasket, va typ zero personer där men det var en riktigt bra match!
Igår hade vi en finare familjemiddag hemma då jag åker själv medans min familj har beger sig neråt staten för att fira med släkt! 
Pussar, ha det bra!